Terug

Zit er verschil tussen sijpelend afvalwater en sijpelend leidingwater?

marcel hendriks

Lekkage gehad, dachten WC maar was de douche erboven. Douche was verbouwd, inbouwtoilet en de leiding (flex met T stuk) pal tegen standleiding (smal naar zolder). Volgens man na hakken lekke schuifmof, kit eronder en probleem was verholpen. Het water dat in de wc beneden tevoorschijn kwam tussen bovenste gedeelte van inbouw druppelde tussen tegels uit de voeg, dit leek dus gewoon leidingwater ook het water dat druppelde op de overloop van de kleine naar de grote standleiding leek leidingwater en geen afvalwater.

 

De man suggereert een verstopte standleiding in bovenste gedeelte, maar met de wasmachine dus nooit problemen en nooit lekkages.

 

Wij vermoeden dat hij achter de ombouw tot de conclusie kwam dat een leiding niet goed geklikt zat waardoor er water ging sijpelen. De grote truc achter "het scherm" zal ik maar zeggen, en een pleister (kit) op een wond die er niet was. Het sijpelen werd trouwens minder toen ik een dag de hoofdkraan had dichtgedraaid.

 

Mijn vraag dus: er zit toch wel verschil in sijpelend afval water (wasmachine,CV) (op zolder) en sijpelend leidingwater? Het leek dus meer op gewoon drinkwater dan op afval water.

 

Deelt u deze mening want het lijkt of word geprobeerd de zgn lekkage ons toe te rekenen.

 

Hoor het graag van u

 

 

gr

 

marcel hendriks 

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Loodgietersbedrijf J.Barnhoorn

als het schoon water is en het word minder als de hoofdkraan dicht staat kan men er van uit gaan dat het in de waterleiding zit.

Dit is makkelijk te controleren door de hoofdkraan dicht te zetten en na een nacht de kraan weer open te zetten.

Als de kraan opengezet word kijk dan of de watermeter beweegt/loopt.

Wel belangrijk is natuurlijk dat er geen water gebruikt word tijdens de nacht (dus geen wasmachine ,wc oid).

 

groeten Loodgietersbedrijf J.Barnhoorn Valkenburg z-h