Terug

WC pot loopt heel langzaam leeg?

van Dijk

Als ik de WC pot doorspoel blijft het water erin staan en loopt heel langzaam weg. Tot de splitsing geen verstopping en de 4 meter buis die van de pot naar de splitsing gaat loopt netjes 1 cm per meter af. Op de splitsing zit ook de afvoer van het bad en wastafel aangesloten die wel goed doorlopen. Het lijkt er op dat het water blijft hangen, maar vanaf de splitsing loopt een ontluchting door het dak naar buiten. Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn of moet dit gelijk gecontroleerd worden met video?


2 Antwoorden

Antwoord van LOODGIETERS EN DAKDEKKERSBEDRIJF OEMOEMENOE Terneuzen vijverfolies cv ketels epdm vijvers timmerwerk badkamers

Beste,

 

Er mag niet teveel afschot op een rioleringsbuis zitten omdat de ontlasting en het papier door het water meegevoerd moeten worden.

In deze situatie kan het zijn dat er wat vochtige doekjes in de syphon van de toiletpot zijn blijven steken.

Haal het toilet er is af en spoel deze is goed door en tevens een goed lopende tuinslang in de rioleringsbuis steken om te kijken of deze zonder pot goed water verwerkt.

 

Vriendelijke groet,

 

Mario Harte

 

 

P.s. Ik zou geduldig zijn om een video oonderzoek uit ta laten voeren


Antwoord van bns service

mogelijk moet u een extra beluchting monteren kan al een zijn van 40 mm, als er te weinig beluchting is komen er dit soort problemen .

Test het maar boor een gat van 40 mm net naast de buis van u wc (riool) trek maar door en als hij dan wel goed loopt weet u dat het een lucht probleem is zo ja plaats een beluchter op het geboorde gat mocht het niet lekker lopen plaats een dop 40 mm is gewoon te koop bij de bouwmarkt .

succses

met vriendelijke groet

bns service 0900-123 1234