Terug

Waarvandaan komt repeterend watergeluid door koude waterleiding (niet door verwarming)?

Jessica

Beste loodgieter,

 

Door de waterbuizen voor koud water hoor ik sinds ongeveer een maand steeds hard stromend water. Logisch natuurlijk als je zelf de kraan opendraait, maar daar heeft dit niets mee te maken. Er zit een duidelijk ritme in het geluid: alsof  er een kraan opengezet wordt, na een aantal seconden weer dicht,  en met een tussenpoze van 30 sec of 60 seconden steeds opnieuw weer open. Het lijkt wel alof er een tijdklok op de wateraftap zit. Soms begint het smiddags, soms midden in de nacht, soms is het ook weer uren stil.  Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? En heeft het zin om een loodgieter hiervoor te laten langskomen Ik woon op een Amsterdamse etagewoning uit 1938. 

 

Alvast bedankt,

 

Jessica


2 Antwoorden

Antwoord van Loodgietersbedrijf J.Barnhoorn

Hoi Jessica,

 

Vanaf hier is het natuurlijk moeilijk te bepalen waar het geluid vandaan komt.

Misschien is het mogelijk om de eigen waterleiding af te sluiten en dan af te wachten of het geluid er nog is.

Het kan ook zijn dat iemand (boven of onder u) een nieuw apparaat heeft aangesloten op de waterleiding , bv een nieuwe wasmachine of vaatwasser met een tijdklok zodat deze s,nachts aanslaat (ivm goedkoop stroom)

Ook is het mogelijk dat de keerklep in de watermeter blijft hangen , deze kan u laten controleren door het waterleidingbedrijf.

Met dit soort problemen is het altijd even zoeken maar ik hoop dat u hier wat aan heeft.

 

groeten   Loodgietersbedrijf J.Barnhoorn 

                 Valkenburg ( z-h gem Katwijk)

                 0620337884 


Antwoord van Jessica Meentzen

Beste J. Barnhoorn,

 

Heel hartelijk bedankt voor de reactie, zo kom ik hopelijk weer wat verder! In ons huis zijn er echter geen watermeters en ook geen dubbele electrameters dus op de verdiepingen onder mij zal niemand met goedkopere stroom kunnen werken. Maar misschien is het mogelijk dat de waterleiding hier in 1938 over verschillende huizen is aangelegd , dus mijn volgende stap is de buren vragen of ze watermeters / en dubbele stroommeters hebben.

 

Hartelijke groet,

 

Jessica