Terug

Brommend geluid?

F.van Dam

Sinds kort ontstaat er een brommend geluid in de leidingen als ik de warmwaterkraan aan doe: maar niet altijd bij eenzelfde beweging bij t openen: soms wel, dan weer niet. Er is een warmwaterkraan bij de wastafel boven, in de keuken en bij de douche. Als de warmwaterkraan van de wastafelkraan boven of beneden aan wordt gedaan, ontstaat een bromgeluid en gaat de douchekraan lekken. Zelfs de ketel trilt! De ketel is gecontroleerd, zelfs de Nefit monteur is geweest, en die weet niet waar het vandaan komt. Zeker niet van de ketel. Als de warmwaterkraan van de douche wordt aangedaan, is er geen brom. Alleen bij de warmwaterkraan van de beide wastafels. Als je deze kranen rustig aanzet is er geen brom.


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

aansluitslang wastafel kraan is getordeerd (gedraaid geknikt)


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte,

 

Als er onlangs een kraan vervangen is waarna het geluid is ontstaan, is het mogelijk dat de nieuwe kraan de veroorzaker is.

Indien er geen kraan vervangen is kan het zijn dat er vuil in de leiding zit waardoor er een 'golfbeweging' in de leiding tot stand komt.

Hierdoor ontstaat er een resonantie in de leiding wat trillingen kan veroorzaken met de genoemde klachten tot gevolg.

Een mogelijke oplossing is de warmwaterleidingen in delen loskoppelen en tegen de stroom in doorblazen c.q. doorspuiten.

Mogelijk komt de verstopping er dan uit en is uw probleem verholpen.

 

De reden dat het niet altijd is, kan zijn omdat er een bepaalde stroomsnelheid nodig is in de leiding die zorgt voor de trilling bij een bepaalde frequentie. Die frequentie wordt echter niet altijd gehaald waardoor trillingen bij langzaam geopende kraan achterwegen blijven.

 

Hopende u hiermee wat verder te hebben geholpen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Gerits

Loogies-Installaties